The making of…


Tijdens de lockdown van 2020 – onderweg met een camper door Nederland – wist ik het: ik wil een caravan!

Tijdens de eerste lockdown van 2020, in mei – onderweg met een camper door Nederland – wist ik het: ik wil een caravan! Ik wil mijn act Theater van de Waarheid weer leven in blazen… Ooit begon mijn reis als professioneel waarzegster in 2007 onder de noemer Theater van de Waarheid. Maar in 2009 startte ik mijn volwaardige spiritueel entertainmentbureau  Spiritainment en verdween het Theater naar de achtergrond.. Tot 2020 dus…

Om de Corona-gekte te ontvluchten huurden we een volwaardige huis op wielen, een grote witte moderne camper van wel 7 meter lang. Vertrokken naar Limburg en genoten van de rust, de natuur en het vrij zijn van de gekte (alleen in de supermarkt hadden we er last van). En er ging iets bij me ‘aan’. Ik wilde mijn eigen rollende huis! Bij het uitspreken van het verlangen aan een vriendin op haar bijzondere ecologische en duurzame woon/werkplek Hof van Moeder Aarde, dienden er niet 1 maar 3 mogelijkheden aan: ik had de keuze uit 3 caravans, die zonder eigenaar op het terrein stonden te wachten op een nieuwe eigenaar.

Mijn oog viel op een oerhollandse degelijke Kip-caravan uit 1979. Maar nog in puike staat – en zo door de lelijke jaren negentig aankleding kijkende – begonnen mijn handen al te jeuken. De caravan moest oranje worden en compleet in vintage staat worden teruggebracht. En zo geschiede. Samen met een vriendin pakten we de grote schoonmaakklus aan en verfden we de caravan in twee lagen oranje. Met een laag lak eroverheen was het met een week gepiept. De verf die we gebruikten houdt bijna overal op, dus ook op de caravan en is van Engelse makelij: kijk op Annie Sloan voor prachtige kleuren. Voor de caravan kozen we voor Barcelona Orange.

De stof voor de nieuwe overtrekken voor de banken vond ik voor een appel en een ei bij de kringloop in Borculo en mijn vriendin Judith van Juudje Pluutje zette het geheel in elkaar. Op Marktplaats viel mijn oog op originele caravangordijnen, die precies pasten bij de kussen. En zo was het hele plaatje compleet. Belettering kwam via Objekt Reclame, die heel goed met me hebben meegedacht.

Weten hoe mijn caravan – met de leukste waarzegster van Nederland 🙂 op jouw evenement past?

vertel me meer!

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER